Kurs barmański z elementami obsługi klienta.
Kucharz zajmuje się przygotowywaniem potraw pochodzących z różnych stron świata, ciast, deserów, ich dekorowaniem oraz układaniem menu. Praca kucharza to codziennie nowe wyzwania i możliwości. Obecnie to kucharz kreuje renomę restauracji, co przekłada się na satysfakcję i dobre wynagrodzenie
W zawodzie tym można zdobyć 1 kwalifikację:
• HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań.
Absolwent będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
• oceniania jakości produktów,
• przechowywania żywności,
• obróbki produktów i przygotowania stanowiska pracy,
• obsługi sprzętu gastronomicznego,
• przygotowania dań zimnych, gorących i podstawowych deserów,
• wydawania dań.
Przedmioty ogólnokształcące i zawodowe oraz zajęcia praktyczne odbywają się w szkole.
Przedmioty punktowane: język polski, matematyka, biologia, chemia.