tel./ fax  +48 54285 36 25         poczta@zsmradziejow.pl

Logo Zespół Szkół Mechanicznych w Radziejowie

PRACOWNIK POMOCNICZY GASTRONOMII


 

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie pracownik pomocniczy gastronomii może podejmować pracę w: barach szybkiej obsługi, punktach małej gastronomii, zakładach żywieniowych typu zamkniętego, takich jak: szpitale, szkoły, przedszkola, internaty, stołówki, sanatoria, domy opieki społecznej, itp., restauracjach i kawiarniach hotelowych, przedsiębiorstwach zajmujących się produkcją wyrobów i półproduktów spożywczych.

W zawodzie tym można zdobyć kwalifikację:

 

HGT.04. Wykonywanie prac pomocniczych w obiektach świadczących usługi gastronomiczne

Pracownik pomocniczy gastronomii wykonuje prace pomocnicze, pod nadzorem kucharza, w obiektach gastronomicznych i przedsiębiorstwach produkujących gotowe wyroby i półprodukty kulinarne; sporządza różnego rodzaju półprodukty i potrawy, ciasta, napoje, desery; przygotowuje warzywa, owoce, mięso, ryby do dalszej obróbki; przechowuje i zabezpiecza żywność przed zepsuciem; utrzymuje czystość na stanowisku pracy; wydaje potrawy i napoje oraz porządkuje pomieszczenia gastronomiczne w części handlowo-usługowej.

RODO

POLITYKA PRYWATNOŚCI

KONTAKT


 

         

 

ul. Kościuszki 58, 88-200 Radziejów

 

54 285 36 25

 

poczta@zsmradziejow.pl

 

Wszelkie prawa zastrzeżone.. Projekt i wykonanie BP Art    www.bpart.pl