tel./ fax  +48 54285 36 25         poczta@zsmradziejow.pl

KUCHARZ


Kurs barmański z elementami obsługi klienta

Absolwent będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych: 

  • oceniania jakości produktów, 
  • przechowywania żywności, 
  • obróbki produktów i przygotowania stanowiska pracy,
  • obsługi sprzętu gastronomicznego,
  • przygotowania dań zimnych, gorących i podstawowych deserów,
  • wydawania dań

Przedmioty ogólnokształcące i zawodowe oraz zajęcia praktyczne odbywają się w szkole.

Przedmioty punktowane: język polski, matematyka, biologia, chemia.

W zawodzie tym można zdobyć 1 kwalifikację: 

 

HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań

Kucharz zajmuje się przygotowywaniem potraw pochodzących z różnych stron świata, ciast, deserów, ich dekorowaniem oraz układaniem menu. Praca kucharza to codziennie nowe wyzwania i możliwości.

Obecnie to kucharz kreuje renomę restauracji, co przekłada się na satysfakcję i dobre wynagrodzenie

KONTAKT

 

ul. Kościuszki 58, 88-200 Radziejów

 

54 285 36 25

 

poczta@zsmradziejow.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie BP Art