Strona główna

Tydzień dobrego chleba i zdrowego stylu życia

20171026 103642Zespół Szkół Mechanicznych postanowił włączyć się w obchody Międzynarodowego Tygodnia Dobrego Chleba. W związku z powyższym świętem grupa kucharzy z klasy 3 MK, a mianowicie, Anna Olejniczak, Faustyna Gicewicz, Ola Michalska, Beata Lewińska, Eryk Banaszak pod kierunkiem opiekunek pani Iwony Matuszak oraz pani Anny Darowskiej przygotowała prawdziwą ucztę. Na stole królowały: chleb czosnkowy, chleb z żurawiną, bułki z dynią, pasztety warzywne i mięsne, pasty rybne, jajeczne i twarogowe, sałatki i różne surówki warzywne oraz smalec z kiszonymi ogórkami.

            Wśród zaproszonych gości znaleźli się panowie Dyrektorzy oraz wielu nauczycieli. Klasa 3 MK zaprosiła także młodszych kolegów z klasy 1 FK, aby zapoznać ich z zawodem. Wszyscy goście byli zachwyceni jakością i wyglądem cudów gastronomii. Okazało się, że zdrowe potrawy mogą także świetnie smakować.

            Dziękujemy serdecznie organizatorom za godną naśladowania inicjatywę.

tekst Ewa Kałuża

Galeria

Wideo ZSM

youtubezsm

Oferta edukacyjna

Oferta edukacyjna

Partnerzy

Partner nr1

Partner nr2

Partner nr3

Sponsorzy

Powiat Radziejowski

Sponsor2

RYDZ

Krukowiak

Sponsor5

Sponsor6

Sponsor7

Sponsor8